Warmoes, Historische Tuin Lent, is het laatst overgebleven warmoezeniersbedrijfje in Lent, dat door de eigenaar geschonken is aan de stichting. Het doel van de stichting is behoud en ontwikkeling  van een uniek stukje cultuurgeschiedenis van Lent en omstreken. Door het betrekken van verschillende doelgroepen en door het combineren van verschillende functies (educatie, ontmoetingsplek, steunpunt stadlandbouw) krijgt Warmoes een vaste plek in de 21e eeuw. Het is een kleine groene oase in een sterk veranderende en bebouwde omgeving (de Waalsprong). In de tuin staan meer dan 60 verschillende oude hoogstamfruitrassen. (Vergeten) groenten worden gekweekt onder plat glas (de Lentse ramen). Er is een grote kas voor o.a. educatie, een druivenkas, een bijenstal met bijenkasten en een kleine dierenweide. Daarnaast is er een klein museum over de leef- en werkwijze van de Lentse warmoezeniers.

De stichting is voor de werkzaamheden op en rond de tuin met name afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

Zo is er momenteel behoefte aan:

- Mensen die actief willen zijn op het land. Vindt je het heerlijk om met je handen in de klei te zitten? Je bent van harte welkom om op maandag, woensdag en/of vrijdag ons teeltteam te komen versterken.

- Mensen die willen helpen bij de organisatie en de bemensing van activiteiten. Jaarlijks hebben wij verschillende festiviteiten en activiteiten, waarbij wij zowel in de organisatie als op de dag zelf, veel handen kunnen gebruiken. De meeste activiteiten vinden in de periode juni – okt plaats en zijn bijna altijd in het weekend. Ben je communicatief sterk en vindt jehet leuk om Wamoes te representeren, neem dan contact op. 

- We zijn plannen aan het maken voor onze bloemenpluktuin; nieuwe soorten uitproberen, eventueel de pluktuin vergroten.. etc. We zoeken nog vrijwilligers die het leuk vinden om te helpen zodat we er weer een mooie bloemenzee van kunnen maken. Interesse? Bloemenwerkdag is meestal de woensdagmiddag.

Wil je meer informatie, een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek of ben je meteen enthousiast? Neem contact op met via het contactfomulier of stuur een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Share |