Warmoes Historische Tuinderij Lent is het laatst overgebleven warmoezeniersbedrijfje in Lent. Destijds door de eigenaar geschonken aan de stichting met als doel het voortbestaan van een uniek stukje cultuurgeschiedenis van Lent en omstreken. Door inzet van verschillende doelgroepen en door het combineren van verschillende functies (ontmoetingsplek, educatie, steunpunt stadslandbouw) krijgt Warmoes een vaste plek in de 21e eeuw. Het is een kleine groene oase in de sterk veranderende stadse omgeving van de Waalsprong. In de tuin staan meer dan 80 verschillende oude hoogstamfruitrassen. Groenten met de smaak van weleer worden gekweekt in bakken onder plat glas, de Lentse ramen. Er is een grote kas waarin we voorkweken, een druivenkas, een imkerij met bijenkasten en een dierenweide in de kersenbongerd. Daarnaast is in een klein museum de leef- en werkwijze van de Lentse warmoezeniers te zien.

 De stichting is voor de werkzaamheden op en rond de tuin afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Wil je ons gezellige team komen versterken? Momenteel is er behoefte aan:

 - Bestuursleden, met name een secretaris en een penningmeester Er wordt doorgaans eens in de 4 weken vergaderd. Daarnaast zoeken we vooral bestuursleden die zich de komende paar jaar actief voor de tuin willen inzetten. Dit betekent de Warmoes op vele plekken vertegenwoordigen, netwerken, fondsen benaderen etc. Hebt u belangstelling voor een bestuursfunctie? Neem dan contact op via het contactformulier

- Mensen die actief willen zijn in de tuinderij. Groene vingers of juist meer willen leren over het telen van groenten en fruit? Je bent van harte welkom op maandag, woensdag en/of vrijdag. Leren in de praktijk en van de natuur, samen met de groep 'moestuin' volgen we het teeltplan onder begeleiding van de beheerder. Neem contact op met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 - Mensen die willen helpen bij de organisatie en de bemensing van activiteiten. Jaarlijks hebben wij verschillende festiviteiten en activiteiten, waarbij wij zowel in de organisatie als op de dag zelf, veel handen kunnen gebruiken. De meeste activiteiten vinden in de periode juni t/m oktober plaats en zijn meestal op zaterdag. Bent je communicatief sterk en vindt je het leuk om de Wamoes te representeren, neem dan contact op met de coördinator publieksactiviteiten, Renee Meijerink via het contactforumier

 Voor andere vragen over de Warmoes neem contact op via het contactformulier

Meer over werken in onze tuinderij vind je op onze Facebookpagina

Share |