Rondje educatie bij de Warmoes

Op de Historische Tuinderij laten we zien hoe er op traditionele wijze werd geteeld, want dat doen we hier ook nu nog zo veel mogelijk. Hier krijg je inzicht in hoeveel moeite en tijd het de natuur eigenlijk kost om ons voedsel te 'maken'.

Wat hier verbouwd wordt kunnen we dan proeven, elk seizoen biedt iets speciaals. Voor geïnteresseerde bezoekers, groepen en scholen zijn er educatieve rondleidingen met binnen en/of buiten activiteiten op maat te plannen, mail ons voor de mogelijkheden via contacformulier

Wat bieden wij scholen?

Onder het motto 'Ontdek de tuin' en 'Doe het zelf' nemen we leerlingen mee op een educatieve belevingstocht door de Historische Tuinderij. Want op de Warmoes vinden we het belangrijk dat kinderen leren doordat ze zelf kunnen ontdekken. We zien ze graag nieuwsgierig worden en vragen stellen, kijken, ruiken, proeven en doen. We dagen ze uit en gaan in groepjes met kleine aanwijzingen en opdrachtjes door de historische boomgaard en langs de bakken en akkers met groenten. Hier ontdekken ze waar ons voedsel (oorspronkelijk) vandaan komt, voordat het in de supermarkt ligt! We kijken naar de beestjes in de compost hopen, zien hoe de bijen in hun kast druk zijn met honing maken en komen ten slotte uit in de kas. Daar gaan ze met de handen in de aarde zelf een plantje oppotten om mee naar huis te nemen. En dan goed ervoor zorgen dat dat plantje thuis of in de klas verder groeit!

Doelgroep: Groepen 1 tot en met 8 van het basisonderwijs
Kosten: Wij rekenen 1,25 per kind (het bedrag dat wij via de subsidie van de gemeente krijgen).
Extra materiaal: Laarzen en kleding die vies mag worden, evt. regenjas.
Tijdsduur: ca 1,5 uur

Voorwaarden: Per 5 a 6 kinderen 1 begeleider vanuit de school.

Reserveren via contacformulier of NME de Bastei

Share |