3 juni t/m 30 september

Kom zelf je fruit plukken in onze hoogstam boomgaard! Op de kraam weeg je en reken je af. Daar verkopen we ook vers geoogste seizoensgroenten en kruiden uit de tuinderij. Pluk in de bloementuin je zelf samengestelde boeket. En er is thee, koffie, appelsap met heerlijke taartjes om van te genieten in de theetuin!

Volg het laatste nieuws op onze Facebookpagina

18839010 1539325516080579 5633806064117645741 n

Share |
Op zaterdag 6 mei staan er ook dit jaar weer 40 kramen in de sfeervolle hoogstamboomgaard van Warmoes Historische Tuinderij Lent. Inmiddels is deze oorspronkelijke ‘stekjes- en plantenmarkt’ uitgegroeid tot een regionaal begrip met ruime keus van diverse aanbieders. Zoals altijd maken we er weer een gezellig evenement van, dit jubileum jaar extra feestelijk met een loterij. Van 10:30 – 16:00 uur bent u welkom, de entree bedraagt € 2,- incl. jubileumlot.
 
De LENTeMARKT wordt gehouden op de Warmoes Historische Tuinderij in Lent en  in samenwerking met de Groei & Bloei afdelingen Overbetuwe/Lingewaard, Rijk van Nijmegen en Land van Maas en Waal georganiseerd. Zowel beroepskwekers als serieuze hobbyisten bieden naast elkaar hun (vaak bijzondere) tuinwaren aan.  Zoals marktmeester Joop aangeeft: "We zijn er best trots op dat enkele kraamhouders juist alleen onze markt uitkiezen om te komen staan. Nieuwe kraamhouders zijn welkom, maar we bekijken wel altijd of het aanbod en de kwaliteit van de producten hier tussen past."
 
Groen, lekker, gezond en eerlijk
Het plantseizoen start op de LENTeMARKT waar u kunt kiezen uit diverse en ook bijzondere vaste planten, eenjarigen, perkplanten, kruiden, zaden, groenteplantjes en zelfs (fruit)bomen en -struiken. Daarnaast een aanbod van diverse en ambachtelijk vervaardigde streekproducten, zoals kaas, confituren, honing en verse asperges. Verder zijn er stands te vinden met tuingerelateerde artikelen en informatie over o.a. zaaien, snoeien en bemesten.
 
Genieten voor iedereen
We hebben leuke activiteiten georganiseerd, kinderen kunnen zelf broodjes bakken, een springtouw maken of geschminkt worden en voor actie is er een stormbaan opgebouwd door de Scouting Weurt. Speciaal voor deze feestelijke 15e editie houden we een verloting, mede mogelijk gemaakt door de standhouders. Alle bezoekers maken kans, bij binnenkomst krijgt u een gratis lot! Naast de markt in de boomgaard van de Warmoes is de tuinderij open voor een bezoekje, op en rond het terras bij de boerderij kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje met muziek.
 
De Warmoes: een bijzondere locatie
Op de Warmoes Historische Tuinderij Lent telen we ook nu nog zoals de vroegere warmoezeniers deden in een gemengd bedrijf. Groenten, druiven, zacht fruit (aardbeien, frambozen), hoogstamfruit (pruimen, peren, appels) kippen, bijen en bloemen... Warmoes is een stichting en vele vrijwilligers helpen mee tijdens het zaai- en oogstseizoen, bij het begeleiden van schoolklassen en het geven van rondleidingen in de tuin en het museum. De oogst uit de tuinderij en boomgaard wordt verkocht in een winkeltje en in de zomer kunnen bezoekers op Plukdagen zelf bloemen en fruit plukken. Meer info op www.warmoes-lent.nl
 
Wilt u meer weten over de kraamverhuur, neem dan contact op met de marktmeester Joop Galama via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Verdere vragen over de LENTeMARKT via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 
 
  
Gegevens LENTeMARKT
De LENTeMARKT word gehouden op zaterdag 6 mei 
Locatie: Boomgaard en terrein van de Warmoes Historische Tuinderij Lent. 
Adres: Griftdijk Noord 11, 6663 AA Lent 
Tijd: Van 10:30 uur tot 16:00 uur
Bereikbaarheid: Warmoes ligt op 5 minuten lopen van station Nijmegen- Lent en is zeker vanaf Nijmegen makkelijk bereikbaar met de fiets. 
Let op: Parkeren van auto's kan slechts heel beperkt in de omgeving.
 
Share |