inmaak150418Op dinsdag 4 september organiseren we een workshop zoet-zuur en op vrijdag 7 september een workshop chutney.
We kennen allemaal zilveruitjes en augurkjes die ingemaakt zijn in azijn. Maar er kan nog veel meer! In de workshop op 4 september gaan we aan de slag met verschillende manieren om zoetzuur te maken. Je ontdekt dat er heel veel mogelijk is met allerlei ingrediënten en kruiden. Chutneys maken is een andere vorm van conserveren. Chutney is een bijgerecht dat lekker is bij een barbecue, een fondue, maar ook bij kip en varkensvlees. In deze workshop (7 sep) gaan we aan de slag met het principe van chutneys maken; doordat je de ingrediënten kookt, vermengen de smaken zich meer dan bij 'koude' inmaak. Proeven en zelf aan de slag gaan zijn belangrijke onderdelen van de workshops.


Programma voor beide workshops:
- uitleg workshop en achtergrond zoetzuur/chutney's
- proeven van 3 soorten zoetzuur/chutney's
- gerechtje met zoetzuur/chutney
- zelf aan de slag met groente/fruit van Warmoes
- vullen van meegebrachte potjes
Tijd: van 19:30 - 22:00u. Zelf potjes meebrengen. Ingrediënten van Warmoes, kruiden, proeverij en drankje zijn inbegrepen. Kosten: € 22,50.
Doe je mee? Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en vermeld of je mee wilt doen op 4 sep (zoetzuur) of 7 sep (chutney).

 

Share |